دوشنبه، شهریور ۰۹، ۱۳۸۸

چگونه با فلاش در شب عکاسی کنیم؟


زمانی که شما در یک میهمانی با دوربین تان شروع به عکاسی می کنید به علت کمبود نور ، نیاز به استفاده از فلاش دارید و زمانی که از آن استفاده می کنید با نتایج باور نکردنی روبرو خواهید شد و آن روشنایی بیش از اندازه تصویر می باشد . با رعایت نکات زیر دیگر با چنین مشکلی برخورد نخواهید کرد:

قبل از اینکه به نکات مربوط به استفاده فلاش در شب برسیم ابتدا به این نکته توجه کنید که از فلاش به عنوان یک منبع نوری ثانویه استفاده کنید نه تامین کننده نور صحنه. در هر موقعیتی می توان با کمک نورهای محیطی عکاسی کنید. نورهای محیطی همانند نورهای طبیعی از درجه اهمیت بالایی برخوردار می باشند . فلاش شما باید همانند یک منبع نور مکمل برای روشن کردن صحنه استفاده شود. چنانچه از فلاش به عنوان یک منبع نور اصلی استفاده کنید نور صحنه مصنوعی و ساختگی به نظر خواهد آمد. حال به نکات زیر توجه کنید:

1-کمی عقب بایستید:
یکی از آسان ترین راهها جهت کاهش نور فلاش حفظ فاصله با سوژه و خودداری از نزدیک شدن بیش از اندازه به آن می باشد. زمانی که شما سعی می کنید کادر خود را باسوژه مورد نظر پر کنید بیش از اندازه به آن نزدیک شده تا سوژه در کارد شما قرار بگیرد اما زمانی که از فلاش استفاده می کنید سعی کنید فاصله خود را با سوژه حفظ نموده و جهت پر کردن کادر ، بر روی آن زوم کنید و یا بوسیله نرم افزار عکس خود را cropکنید

2- نور فلاش را پخش کنید:
یکی از دیگر راه ها پخش کردن نور فلاش می باشد . از موثرترین راه ها جهت انجام این کار استفاده از یک شی ء نیمه شفاف مانند یک کاغذ سفید است . آن را در مسیر نور فلاش بگیرید ، توجه داشته باشید که رنگ جسم نیمه شفاف که استفاده می کنید در میزان تراز سفیدی تاثیر بسیاری خواهد داشت.

3-نور فلاش را منحرف کنید:
یکی از راههای اختصاصی جهت استفاده از فلاش ، منحرف کردن نور فلاش جهت دستیابی به پرتوهایی متعادل با بازتابش آن از سطحی دیگر می باشد
ممکن است تغییر جهت فلاش دربرخی موارد امکان نداشته باشد اما بسیاری از عکاسان این کار را به کمک یک کارت سفید رنگ که در مقابل فلاش قرار می گیرد انجام می دهند و نور را به سمت سقف یا دیوارها منحرف می نمایند.
این کار نیاز به کمی تمرین دارد تا زاویه درست انحراف را مشخص نمایید و این نکته نیز قابل توجه است که رنگ کارت مورد استفاده در نتیجه کار تاثیر بسزایی دارد.

4- استفاده از حالت شب(night mode) :
بسیاری از دوربین ها حالتی جهت عکاسی در شب دارند و یا فلاش توسط منویی بنامslow sync flash قابل کنترل می باشد . این بدین معناست که سرعت شاتر در حالی که فلاش زده می شود کمتر خواهد شد و در این حالت شما مقدار از نورهای محیطی را بازسازی می نمایید. البته نباید انتظار تصاویر کاملاً شفاف را در این حالت داشت اما بسیار می تواند موثر باشد.

5-قدرت فلاش را کمتر کنید:
در برخی از دوربین ها شما می توانید قدرت فلاش را کاهش داده و این کمک می کند تا عکسهایی طبیعی تر داشته باشید. جهت استفاده از این ویژگی به دفترچه راهنمای دوربین مراجعه نمایید.

6-چراغ ها را روشن کنید:
در صورت امکان از منابع نوری بیشتری استفاده کنید و یا تمام چراغهای موجود را روشن نمایید و یا سوژه خود را به مکان بهتری منتقل نمایید. در مراسم عروسی بهتر می توان این کار را انجام داد و در این حالت در مکانی بایستید که نور به صورت مهمانها و یا سوژه شما بتابد.
7-استفاده از ISO-سرعت شاتر- دیافراگم:
از دیگر راهها عدم استفاده از فلاش می باشد و در عوض با افزایش ISO و یا کاهش سرعت شاتر و کاهش عددf ( افزایش دیافراگم) نیز می توان در محیطهای تاریک عکاسی کنید. البته کاهش عدد f بهترین راه است به شرط آنکه به عمق میدان دید توجهی نداشته باشید.

چهارشنبه، شهریور ۰۴، ۱۳۸۸

عکاسی از غروب خورشید


 
رنگ ها در طلوع یا غروب خورشید بسیار تماشایی اند و این زیبایی شما را وسوسه می کند که از این لحظات عکس بگیرید. البته در اکثر مواقع رنگها به همان شادابی و زیبایی که می بینید از آب در نمی آیند و مانند آن است که رنگها شسته شده اند. جهت جلوگیری از این نتایج ناخواسته ابتدا دوربین را در حالت p تنظیم نموده و سپس میزان نوردهی یا exposure را برابر یک مقدار منفی در حدود 1- تنظیم کنید و چنانچه می خواهید از شخصی با زمینه طلوع یا غروب خورشید عکاسی کنید از فلاش استفاده نمایید.

   

عکاسی از مناظر







چگونه از یک منظره عکسی کاملاً واضح بگیریم؟

یکی از مشکلات عکاسی از مناظر این است که درختان ، سبزه ها و...که در نزدیکی ما قرار دارند به اندازه کافی واضح به نظر نمی رسند. جهت رفع این مشکل به شکل زیر می توان عمل کرد:

*ابتدا دوربین را در حالت AV قرار دهید.

*از واید ترین حالت برای عکاسی استفاده نمایید.

*بالاترین عدد F را انتخاب کنید. چنانچه از دوربین های DSLR استفاده می کنید عددی در حدود 16 یا بیشتر مناسب می باشد و در غیر این صورت مقدار f را در با لاترین حد خود(که معمولاً 8 می باشد) قرار دهید.

*زمانی که عدد f را افزایش می دهید به علت اینکه دیافراگم بسته تر می شود میزان نور ورودی به دوربین کمتر خواهد بود و این باعث کاهش سرعت شاتر می شود .برای جلوگیری از لرزش دوربین ترجیحاً از سه پایه استفاده نمایید و یا دوربین را به نحوی بگیرید که کمترین تکان و لرزش را داشته باشد.

*در صورتی به نتیجه کار خود اهمیت می دهید از self-timer استفاده نمایید تا در زمان فشردن دکمه شاتر از تکانهای احتمالی جلوگیری شود.

سه‌شنبه، شهریور ۰۳، ۱۳۸۸

نظر بدهید

چگونه در شب عکاسی کنیم؟

عکس هایی که معمولاً در شب گرفته می شوند می توانند نتایج مهیج و تماشایی داشته باشند و در حقیقت عکاسی در شب از شهرها با چراغهای رنگ و وارنگ دارای نتایج جالبی خواهد بود که در روز ممکن است به آنها دست پیدا نکنید. شب همیشه بسیار سخاوتمند تر از روز های بارانی است چون در روز های بارانی زمانی که شما قصد داشته باشید عکسی از نمای دور یک شهر بگیرید واقعاً بد است و باید تا قطع شدن باران صبر کنید و مجدداً سعی کنید اما در شب چنین نیست. عکاسی در شب در حالت اتوماتیک تقریباً جایی در میان عکاسان حرفه ای ندارد مگر در مواقع بسیار خاص جهت القای حسی که منظور نظر عکاس بوده باشد. ما در اینجا به شما خواهیم گفت که چگونه عکسی زیبا در شب بگیرید البته قبل از آن به دو تصویر فوق توجه کنید وآنها را با یکدیگر مقایسه نمایید:
1-دوربین را در حالت manual قرار دهید .( بر روی شاخص کلمه M درج گردیده است.)
2- مقدار عددی f را در کمترین حد خود و سرعت شاتر را در کمترین مقدار ممکن ، با توجه به نور محیط تنظیم کنید. مقدار یک ثانیه برای شروع مناسب می باشد.
3-از هر گونه تکان در دوربین پرهیز نمایید. ترجیهاً از یک سه پایه استفاده کنید . جهت جلوگیری از تکان در زمان فشردن دکمه شاتر از تایمر (self-timer) استفاده نمایید.
4-حال پس از گرفتن عکس آن را چک کنید چنانچه نور در عکس گرفته شده مناسب نمی باشد ،می توانید با کاهش سرعت شاتر آن را جبران کنید و چنانچه نور زیاد می باشد سرعت شاتر را افزایش داده تا به نتیجه مطلوب برسید.
5-موقتاً سیستم Anti-shake یا Image stabilization یا همان سیستم ضد لرزش را زمانی که از سه پایه استفاده می کنید ، غیر فعال نمایید.اگر دوربین به هر علت تکان بخورد این سیستم در صدد جبران آن برآمده و این مسئله باعث محو و نامشخص بودن ما حصل کار خواهد بود.
6-گاهی بعضی از دوربین ها در مکانهای تاریک نمی توانند بدرستی فوکوس کنند در این حالت فوکوس را در حالت دستی یا MF قرار داده و آن را بر روی نورها متمرکز کنید و در صورتی که نورها نیز از شما فاصله داشتند میزان فوکوس را روی بینهایت تنظیم کنید.
7-یکی از راهای دیگر جهت افزایش نورهای محیطی در عکاسی افزایش iso می باشد. البته افزایش مقدار iso به قیمت از دست رفتن کیفیت و زیاد شدن نویز در عکس خواهد شد. جهت کسب بهترین کیفیت از iso پائین استفاده نمایید.
8-معمولاً دوربین در شب ها جهت تنظیم تراز سفیدی با مشکل مواجه خواهد شد لذا در این حالت می توانید از تراز سفیدی نور تنگستن استفاده کنید که البته این به سلیقه عکاس بستگی دارد.
9-و آخرین نکته همیشه LCD دوربین تصاویر را روشنتر از آنچه که هستند نمایش می دهد پس همیشه به جای یک عکس چند عکس با روشنایی های مختلف بگیرید و بعد در مورد آنها قضاوت کنید.

یکشنبه، شهریور ۰۱، ۱۳۸۸

چگونه یک پرتره با زمینه محو ایجاد نماییم؟

چگونه یک پرتره با زمینه محو ایجاد نماییم؟

پرتره های حرفه ای اغلب دارای یک زمینه محو بوده که سوژه را از آن مجزا می سازد.چنانچه به تصاویر بالا دقت کنید در عکس شماره یک ما از تنظیمات اتو ماتیک دوربین استفاده نموده ایم و این باعث گردیده هم سوژه و هم زمینه ، شارپ و واضح به نظر برسند اما در تصویر شماره 2 ما باتنظیم دوربین ، سوژه کاملاً واضح و شارپ بوده در حالی که زمینه محو به نظر میرسد.در ادامه به چکونگی ایجاد این ویژگی می پردازیم:

1- دوربین را در حالت "اولویت دیافراگم " یا( AV (Aperture Priority قرار دهید.

2- مقداری از سوژه فاصله گرفته و بر روی آن زوم کنید ، این مسئله از اهمیت زیادی بر خوردار می باشد.

3- مقدار عدد f یا همان دیافراگم را به کمترین مقدار ممکن کاهش دهید. در صورتی که شما زوم کرده باشید عددی در حدود 5.6 یا کمتر مناسب می باشد.

4- جهت افزایش تاثیر آن ، این مهم لازم به ذکر است که افزایش فاصله میان سوژه و زمینه از اهمیت بالایی برخوردار است و همچنین فاصله عکاس با سوژه باید نسبتاً نزدیک حفظ شده بر خلاف فاصله سوژه با زمینه که باید دور باشد.

5- چنانچه شما به نتیجه کار اهمیت زیادی می دهید و یا به زمینه کاملاً محوی نیاز دارید سعی کنید لنزی با عدد f بالا تهیه نموده و و آن را در کمترین حد ممکن تنظیم نمایید تا به نتیجه مطلوب دست پیدا کنید.

شنبه، مرداد ۳۱، ۱۳۸۸

عکاسی از موضاعات دور دست مانند دره های عمیق و رشته کوه ها گاهی اوقات همراه با مه و گرد و غبار در روزهای آفتابی است . یکی از راههای موثر جهت از بین بردن گرد و غبار و مه در عکسها و ایجاد اشباع رنگ مناسب به همراه آبی تر نشان دادن آسمان استفاده از فیلتر پلاریزه می باشد.
در دو تصویر بالا شما تفاوت را احساس خواهید کرد در عکس شماره 1 یک رشته کوه با مه و گرد و غبار به همراه محیطی بی روح وجود دارد و در تصویر شماره 2 آسمان آبی و بدون مه و گرد و غبار و همچنین حس شادابی که در آن وجود دارد اختلاف زیادی میان تصاویر 1و2 ایجاد کرده است. در زیر به نکاتی در خصوص نحوه استفاده از فیلتر پلاریزه اشاره خواهد شد :
1-یک فیلتر پلاریزه حلقوی یا circular polarizing filter که هماهنگ با دهانه لنز دوربین شما باشد خریداری کنیدمعمولاً برای لنزهای55-18 m.m. دوربینهای canon ولنزهای 42-14 m.m.دوربین های olampus فیلترهای 58 m.m. عرضه می شود که جهت استفاده از آنها از حلقه های تبدیل یا ringباید استفاده نمایید.
2- زائده ای در اطراف فیلتر وجود دارد که جهت تنظیم میزان پلاریزه مورد استفاده قرار میگیرد. جهت عکاسی ابتدا زائده مذکور را چرخانده تا به کیفیت مورد نظر خودبرسید و سپس عکس بگیرید.
3-جهت جلوگیری از عدم تاثیر عوامل محیطی در پلاریزه می توان تراز سفیدی را روی daylight و میزان exposure را عددی بین -2/3 EV و -1 EV قرار دهید.
4- فیلتر پلاریزه میزان نور وارد شده را به دوربین کاهش می دهد و از آن جهت کم کردن سرعت شاتر نیز می توان استفاده نمود . البته همین امر باعث می شود که هر زمان میزان پلاریزه را افزایش می دهید باید نگران تکانهای دوربین نیز باشید.
5-فیلتر پلاریزه در هوای آفتابی به خوبی عمل می نماید اما اگر آسمان ابری و تیره باشد ممکن است تاثیری که در بالا ذکر شد ناچیز یا بدون اثر باشد پس بهتر است در چنین شرایطی و در محیط های بسته کم نور و شب ها از آن استفاده نکنید.
6- گاهی اوقات فیلتر پلاریزه باعث ایجاد آسمان غیر واقعی می شود ، در این حالت برای جلوگیری از این حالت میزان پلاریزه را کم نموده و بهتر است دو عکس یکی با فیلتر و دیگری بدون فیلتر بگیرید.
7-در بعضی لنزها ممکن است با نصب فیلتر پلاریزه عمل فوکوس خودکار دچار مشکل شود جهت رفع آن ابتدا میزان پلاریزه را به حداقل رسانده ، دکمه شاتر را جهت فوکوس تا نیمه فشرده و میزان پلاریزه را به دلخواه تنظیم می کنیم . و سپس دکمه شاتر را رها کرده مجدداً فوکوس کرده و عکس می گیریم.
8-دو نوع فیلتر پلاریزه وجود دارد :1- فیلتر پلاریزه خطی 2- فیلتر پلاریزه حلقوی یا غیر خطی . در دوربین هایی که دارای فوکوس خودکار می باشند از فیلتر های حلقوی یا cpl استفاده می گردد.
9- بعلت تیرگی فیلتر های پلاریزه در موقع خرید در انتخاب آن دقت نموده و نازک ترین آن را خریداری نمایید.فیلترها با برند های مختلفی در بازار عرضه می گردند که از جمله معروفترین آنها canon , sigma, Hoya, hama و... را می توان نام برد.
10- فیلتر پلاریزه بجز مواردی که ذکر شد جهت از بین برده انعکاس اشیا نیز مورد استفاده قرار می گیرند.این فیلتر به شما کمک می کند تا بدون مزاحمت انعکاس اشیای محیط به عکاسی بپردازید . برای مثال به دو تصویر 3و4 توجه نمایید.

جمعه، مرداد ۳۰، ۱۳۸۸

iso 1600

این یک عکس در iso1600 توسط sx10 می باشد با توجه به اینکه یه مقدار نویز در اون می بینید اما قابل قبول است.

metering mode

تنظیم فاصله یا فاصله یابی یه مسئله مهم در خصوص عکاسی است گر چه هیچ گاه به آن توجه کافی نمی شود ، البته عکاسان حرفه ای این موضوع را به صورت ناخودآگاه درک نموده اند ، اما شناخت روشهای فاصله یابی یا همان Metering کمک بزرگی در عکاسی است در زیر به حالتهایی که canon sx10جهت فاصله یابی از آنها کمک می گیرد اشاره خواهیم کرد ، البته لازم به ذکر است که این منو در اکثر دوربینهای canon مشترک می باشد:
Evaluative : یک حالت کلی برای عکاسی آسان و راحت است چون در آن تمام نورها چه مستقیم یا غیر مستقیم و همچنین نور پس زمینه و سوژه محاسبه خواهد شد.
Center Weighted Avg. : این گزینه تمام زمینه را در نظر خواهد داشت اما اصل تمرکز بر مرکز صحنه می باشد.
Spot AE Point :  زمانی که میان سوژه و پس زمینه اختلاف نوری زیادی وجود داشته باشد از این حالت استفاده می گردد. که خود دارای دو گزینه مجزای زیر می باشد:
                    Center : فاصله یابی فقط در مرکز قفل می شود
                    AF point : در صورتی که در منو AF Frameبرابر Flexi zone تنظیم شود می توان مکان تمرکز و را به نقطه ای دلخواه تغییر داد

پنجشنبه، مرداد ۲۹، ۱۳۸۸

تنظیمات فلاش داخلیsx10

قبل از عکاسی فکر میکنم بهترین آموزش نحوه کار کردن با منو ها باشد که به عکاسی بهتر و حرفه ای تر کمک می کند:
تنظیمات فلاش داخلیsx10
Flash mode : زمانی که در حالت manual قرار می گیرد در حالتهای عکاسیAV,TVشما می توانید خروجی فلاش را تنظیم نمایید.
Flash EXP.Comp :در این منو می توان میزان نوردهی را به وسیله فلش تصحیح نمود که این از طریق تنظیم میزان آن بین اعداد2+و2- با یک سوم گام صورت می گیرد. شما می توانید با تلفیق این منو با تنظیم میزان نوردهی یا exposerتعادلی میان پشت صحنه و سوژه ایجاد نمایید.
Flash output : میزان خروجی های فلاش را می توان در سه مرحله افزایش داد.
Shutter sync. : (سرعت فلاش را می توان تنظیم کرد.)                              
                       1st-curtain :فلاش بعد از باز شدن شاتر زده می شود. صرف نظر از سرعت شاتر به صورت معمول این منو                           استفاده می گردد                       2nd-curtain : فلاش قبل از اینکه شاتر بسته شود زده خواهد شد . اگر بخواهیم با حالت 1st-curtainمقایسه                           کنیم فلش دیرتر زده می شودو شما اجازه می دهد عکسرا در آن حالت بگیرید .به عنوان مثال نور چراغهای عقب                             اتومبیل که در حالت قبل به دنبال آن کشیده میشود دیگر دیده نخواهد شد.
Slow synchro: زمان زده شدن فلاش با پائین ترین سرعت شاتر ممکن تنظیم می شود.این حالت باعث کاهش نور در پس زمینه در شب و یا محیط های بسته خواهد بود. استفاده از سه پایه توصیه می گردد.
Red-eye corr. : به صورت خودکار به دنبال راهی برای از بین بردن قرمزی چشم در زمانی که عکس با فلاش گرفته میشود ، می گردد.
Red-eye lamp:نور سبزی که از لامپ مورد نظر بخش می شود باعث کاهش تاثیر برگشت نور در چشمها و قرمز شدن آنها می گردد.
Safty FE: در این حالت دوربین به صورت خودکار سرعت شاتر و میزان دیافراگم را به صورتی تنظیم می نماید که بهترین نور دهی را در صحنه داشته باشید. البته در حالتهای عکاسی AV,TV باید flash mode روی گزینه Autoتنظیم گردد. 

چهارشنبه، مرداد ۲۸، ۱۳۸۸

لیست مشخصات sx10

اینم لیست مشخضاتsx10:

مشخصات كلي دوربين
    نام دوربينCanon PowerShot SX10 IS
 دوربين ديجيتال كانن پاورشات اس ايکس 10 آي اس
    نوع دوربينآماتور پيشرفته (Advanced Amatueur)
    تاريخ معرفي2008/09/17
    ساختژاپن

    جنس بدنهپلاستيک و فلز
    وزن 560 گرم
    ابعاد124 × 88 × 87 ميليمتر
    مشخصات حسگر و تصاوير
    دقت حسگر- 10 مگاپيكسل
- 10 مگاپيكسل موثر
    ابعاد حسگر2.3/1
     نوع حسگرCCD
     شركت سازنده حسگركانن
    اندازه تصوير3648 × 2736 و 2816 × 2112 و 2272 × 1704 و 1600 × 1200 و 640 × 480 و 3648 × 2048
    نسبت ابعاد تصوير4:3 و 3:2
    فرمت غير فشرده تصويرندارد
    فيلمبا ابعاد 640 × 480 و سرعت 30/15فريم در ثانيه؛ با ابعاد 320 × 240 و سرعت 60/ 30/ 15 فريم در ثانيه ؛ و WAVE استريو
    مشخصات لنز
     لنز28-560 ميلي‌متر
    لرزشگير تصوير دارد
    زوم اپتيكال20 برابر
    زوم ديجيتال4 برابر
    محدوده ديافراگمF2.8 - F5.7
    فوكوسسانتيمتر
    فوكوس دستيدارد
    فوكوس اتوماتيك دارد
    حالت ماكرودارد
    فوكوس در حالت ماكرو0 سانتيمتر
    فاصله يابيهم‌ارز، متمرکز بر مرکز و نقطه‌اي
    عكسبرداري
    سرعت شاتر3200/1 تا 15 ثانيه
    زمانسنج خودكار
    (SelfTimer)
2 يا 10
    حساسيت
    (ISO)
اتوماتيک و اتوماتيک ايزوي بالا و 80 و 100 و 200 و 400 و 800 و 1600 و3200 
    تنظيم سفيدي
    (White Balance)
اتوماتيک و دل‌خواه و 6 حالت از پيش تنظيم شده
    عكسبرداري پي در پي با سرعت 0.7 فريم در ثانيه
    فلاشفلاش داخلي با برد 5.2 متر
    مشخصات صفحه نمايش
    صفحه نمايش (LCD)TFT LCD
    سايز  صفحه نمايش (LCD)2.5 اينچ
    دقت صفحه نمايش (LCD)230000 پيكسل
    چشميEVF
    ساير مشخصات
    نوع كارت حافظهSD / SDHC / MMC / MMC Plus / HC MMC Plus compatible
    كارت حافظه همراه دوربينندارد مگابايت
    اتصال به كامپيوترUSB Hi-Speed و خروجي AV






اقلام همراه دوربین:
Canon PowerShot SX10 IS camera
NS-DC4 neck strap
Lens cap
Four AA alkaline batteries
IFC-400PCU USB cable
STV-250N Stereo Video cable
LH-DC50 lens hood
Printed manuals for camera and software operation
Digital Camera Solution Software CD

نمای ظاهریsx10


معرفی سایت

سلام
یه نگاهی به این دو تا سایت  بندازین  اطلاعات خوبی در اختیار شما می زاره:
 مشخضات و آزمایشات مربوط به sx10 , fz28 رو داره.

سه‌شنبه، مرداد ۲۷، ۱۳۸۸

Start

سلام  به همه دوستان ، چه آنهایی که میشناسم شان و چه آنهایی که نمی شناسم شان ، هدف این وبلاگ انتقال تمام آنچه در خصوص عکاسی می دانم است و می خواهم تجربیاتم را در اختیار دیگران قرار دهم تا کمکی هر چند کوچک به دیگران باشد. ابتدا باید بگویم چون هم اکنون با canon sx10 عکاسی می کنم مایلم اکانات محسنات و یا معایب آن را بازگو نمایم و در خلال آن تعدادی از عکسهایی که گرفته ام به نمایش بگذارم تا دوستانی که تجربیاتی بیش از من دارند نقاط ضعف وآن را به من گوشزد نموده تا در بر طرف نموده آنها اقدام کنم. ابتدا من با یک nikonقدیمی شروع کردم، و بعد یک canon A530 گرفتم و هم اکنون یک sx10 دارم البته قبل از اینکه این دوربین رو خریداری کنم تحقیق زیادی کردم ، که در حدود قیمت و امکانات این دوربین به sony H50 ,Nikon P80,P90 , Panasonic FZ28 می تونم اشاره بکنم ، که اگه سری به سایتهای معتبر عکاسی همچون cameralabs, imaging-resourceبزنید فقط دو انتخاب برایتان باقی خواهد ماند:SX10, FZ28