چهارشنبه، مهر ۰۸، ۱۳۸۸

6نکته جهت عکاسی از سوژهای دوردست

عکاسی از سوژهای دوردست یک قسمت سرگرم کننده و لذت بخش می باشد چه شما از آسمان و ابر و ماه عکاسی کنید و چه از حیوانات ،. برای عکاسی راحت تر و بهتر از چنین سوژهایی به نکات زیر توجه نمایید:

1-زمانی که شما از یک لنز تله و یا حالت تله در دوربین تان استفاده می کنید کوچکترین حرکت ها به  علت عمق میدان بسیار زیاد در شفافیت تصویر شما تاثیر خواهد داشت به همین خاطر شما زمانی که عکس می گیرید مطمئن شوید که تصویر از شفافیت لازم برخوردار است ، جهت جلوگیری از تار شدن باید از یک سه پایه استفاده نمایید.

2-زمانی که شما ازحالت تله استفاده می نمایید کوچکترین لرزشها تقویت شده و موجب تار شدن تصویر شما خواهد شد و راه جلوگیری از آن استفاده از سرعت شاتر بالا می باشد. استفاده همزمان از سه پایه و سرعت شاتر بالا کمک می کند تا تصویری شفاف و بدون تاری داشته باشید.

3-چناچه از چندین سوژه دور با فاصله های متفاوت عکاسی می کنید با بالا بردن میزان عددf به شفافیت عکس خود در تمامی مناطق آن  کمک کنید.

4-زمانی که ازسوژه نزدیک به کمک یک لنز تله و یا در حالت تله عکاسی می کنید می توانید تصاویری بسیار زیبا خلق نمایید . با توجه به اینکه در این حالت جزئیات بهتر دیده خواهند شد بر کیفیت تصویر شما تاثیر مطلوبی خواهد داشت و از این تکنیک می توانید برای عکاسی ماکرو نیز استفاده نمایید . این تنها روشی است که به شما کمک می کند لباسهایتان کثف نشود.

5-در هنگام عکاسی از سوژهای متحرک در دور دست ها می توانید با کمک تکنیک panning تصاویر زیبایی خلق نمایید.




6-چنانچه شما یک لنز تله ی قوی و یا یک دوربین سوپر زوم مانندSX10,FZ28  استفاده می کنید دوربینتان را به یک تلسکوپ تبدیل نموده و از اجرام آسمانی مانند ماه عکاسی کنید. البته بیاد داشته باشید که هنگام عکاسی استفاده از سه پایه الزامی بوده و محیط اطرافتان باید تاریک باشد . بایک ویرایش صحیح و کراپ دقیق می توانید تصویری زیبا داشته باشید.

یکشنبه، مهر ۰۵، ۱۳۸۸

SX10 vs EOS 450D

چنانچه شما قصد خرید یک دوربین را داشته باشید  و بین یک دوربین حرفه ای SLR  و یا یک  کامپکت  slr-like  برای خرید تردید دارید به تصاویر زیر توجه نمایید و  خود در خصوص کیفیت آنها قضاوت کنید  که کدام برای شما بهتر است  در اینجا  تصاویر دو دوربین canon EOS 450D, canon PowerShot sx10 را قرار داده ایم . لازم به ذکر است منبع این تصاویر سایت cameralabs می باشد.




 

 

 

پنجشنبه، مهر ۰۲، ۱۳۸۸

هیستوگرم Histogram :

هیستوگرم گرافی است که به شما امکان می دهد میزان شدت نور را در عکس بسنجید. هیستوگرم از سه ناحیه روشن در سمت راست ، متوسط midtone در وسط و تاریک در سمت چپ تشکیل گردیده است .هیستو گرم یک دید کلی از تونالیته عکسی که قصد گرفتن آن را دارید و همچنین میزان شدت نور را در اختیار شما قرار می دهد.هیستوگرم در یک کلمه ابزار مفیدی است در مواقعی که چشم انسان قادر نیست میزان درست شدت نور را درست تشخیص دهد این ابزار به او کمک خواهد کرد تا بهترین تنظیمات را اعمال نماید. با توجه به اینکه هیستو گرم در اکثر دوربین های موجود از جمله sx10 به صورت liveعمل می کنند بهترین دستیار برای شما است. چنانچه بتوانید هیستوگرم را بخوانید به پیشرفتی موثر در عکاسی دست پیدا کرده اید برای روشن شدن مطلب به مثالهای زیر توجه کنید:



در تصویر بالا خطوط هیستوگرم در سمت راست قرار دارند و بدین معنی است که تصویر از درصد روشنایی زیادی برخوردار می باشدو چنانچه به تصویر نیز توجه نمایید این موضوع قابل رویت است.



در این تصویر اکثر خطوط هیستوگرم در سمت چپ قرار دارند و این بدین معنی است که تصویر مورد نظر تاریک است البته توجه کنید چون عکاسی از طلوع خورشید مستلزم کاهش میزان نور دهی است پس ایجاد این نوع هیستوگرم غیر قابل پیشگیری است گرچه میزان نور در تصویر، برابر هیستوگرم باید بیشتر باشد.



در این تصویر دو قسمت پر نور را می توانید ببینید ابتدا چمنها و دیگری آسمان است البته گرچه میزان نور در تصویر مناسب به نظر می رسد ولی چنانچه میزان آن در دوقسمت مورد اشاره در هیستوگرم کمتر می بود تصویر از کیفیت بهتری برخوردار می گردید.

با عنایت به مطالب ذکر شده به این نکته توجه نمایید هیستوگرم را همیشه در صفحه دوربین در نظر داشته باشید.البته هیچ گاه قابل اعتماد تر از چشمان شما هیچ ابزاری وجود ندارد.و هیستوگرم نمی تواند تمام کارها را برای شما انجام دهد.

چهارشنبه، مهر ۰۱، ۱۳۸۸

جنگل




زمانی که تصمیم می گیرید برای تفریح به جنگل بروید و دوربین خود را همراه خود می برید و شروع به عکاسی می کنید .ابتدا این کار آسان به نظر می رسد اما پس از چند عکس متوجه خواهید شد که در عکسهای شما اشباع رنگ یا بسیار زیاد است و یا نور آن گونه که به نظر میرسد کافی نیست من پس از کار زیاد در این زمینه به نتایجی رسیدم که آنها را باشما در میان می گذارم:

1-برای اینکه به اشباع رنگ درستی دست پیدا کنید از گزینه naturalدر منوی my colors  استفاده نمایید و این نکته را در نظر داشته باشیدکه گزینه هایی همچون vivid و یا greenishتعادل رنگها را در تصویر شما از بین خواهد برد.

2-در عکاسی از طبیعت مانند جنگل از حالت AVو با دیافراگم بالا مانند عددf8 استفاده کنید چون باعث می شود حداکثر وضوح را در کل تصویر داشته باشید.

3-هیچ گاه سعی کنید همزمان فضای جنگل و آسمان را همانگونه که هست عکاسی کنید چون این امر کاری تقریباً غیر مکن است مگر اینکه به کمک تصاویر HDR این کار را انجام دهید.

4- تا حد امکان از سه پایه استفاده کنید در صورتی که این کار برای شما سخت است و یا امکان آن وجود ندارد سعی کنید از سرعت شاتر بالا استفاده نمایید

5-تا حد امکان ISO را کم کنید.

6-سعی کنید از واید ترین حالت برای عکاسی استفاده کنید .

چهارشنبه، شهریور ۲۵، ۱۳۸۸

post procesing

Automatic Exposure Bracketing:AEB

آیا تا کنون از یک شی که در یک نور خاص و یا در تاریک و روشن قرار گرفته و شما مطمئن نیستید که چه میزان exposure  را باید تعیین کنید ، عکاسی کرده اید؟
یک راه برای آن گرفتن چند عکس با نوردهی متفاوت می باشد ، اما یک ایراد بزرگ وجود دارد و آن در زمانی است که سوژه متحرک است و این تحرک باعث از دست رفتن لحظه های عالی برای عکاسی می گردد.و البته راه دیگر استفاده از AEB می باشد. در اکثر دوربین های SLR و همچنین SX10 این امکان در منو  مربوطه وجود دارد با این ویژگی میتوانید سه تصویر با Exposureمتفاوت بگیرید بدون آنکه نیاز داشته باشید میزان نوردهی را به صورت دستی تغییر دهید . به تصاویر زیر که به کمک این ویژگی گرفته شده توجه کنید:
 
  
 
زمانی که AEB را انتخاب می کنید به محض فشردن دکمه شاتر سه عکس یکی به صورت استاندارد و دو عکس دیگر یکی روشنتر و دیگری تاریکتر برداشته می شود. البته میزان این اختلاف نوری در منوی مربوطه قابل تغییر است برای درک بهتر به تصویر زیر توجه نمایید:
در این منو شما می توانید میزان اختلاف نور را بین 2+ الی2- به صورت 1/3  گام افزایش یا کا هش دهید.
برای تسط بر این ویژگی و کنترل کاملتر آن می توانید از دو حالت AV,TV استفاده نمایید.زمانی که AEBرا با حالت aperture priority  به کار می برید شما ضمن تغییر میزان دیافراگم می توانید به دوربین بگویید که با چه سرعت شاتری عکس بگیرد و همچنین در صورتی که آن را با shatter priority  به کار ببرید با توجه به تغییر سرعت شاتر ، دوربین را ملزم به تغییر میزان دیافراگم نیز می کنید.
نکته:
استفاده از این ویژگی که باعث تولید سه عکس هم زمان می گردد به شما کمک می کند تا بوسیله نرم افزار های ویرایش عکس نسبت به ساخت تصاویر با کیفیت HDR اقدام نمایید و تصاویری با کیفیت باور نکردنی بسازید به نمونه زیر که از سه تصویر بالا تولید شده است توجه کنید:

اطلاعات EXIF

چنانچه شما کسی باشید که می خواهید از عکسهایی که گرفته اید کمال استفاده را ببرید و با کمک آنها عکاسی خود را بهتر نمایید به طور یقین نیاز به بررسی اطلاعات EXIF عکس خواهید داشت . اکثر افرادی که به تازگی شروع به عکاسی کرده اند با این ویژگی آشنایی ندارند. کلمه EXIF (اگزیف تلفظ کنید)برگرفته از EXchangeable Image File  به معنی اطلاعات قابل انتقال تصاویر که توسط دوربین ذخیره شده است مباشد.این اطلاعات همراه فایلهایی با فرمت JPEG ویا TIFF ذخیره می گردد و تمامی دوربین های  موجود ای اطلاعات را پشتیبانی می نمایند.
برای نمایش اطلاعات EXIF به صورت زیر عمل کنید:
1-در ویندوز از گزینه properties استفاده نمایید.
2-به کمک نرم افزار های ویرایش عکس همانند فتوشاپ و....و یا نرم افزاری که همراه دوربین  ارائه کی گردد.
3-در دوربین خود با فشار دادن کلید DISP. این اطلاعات نمایش داده خواهد شد.
 
چنانچه به اطلاعات مربوطه نگاهی بیندازید خواهید دید که در آن ، زمان عکاسی ، میزان حساسیت iso ، میزان سرعت شاتر ، دیافراگم و ...نمایش داده می شود.این اطلاعات بسیار مفید و کار آمد بوده و به شما کمک می کنند تا عکسهای گرفته شده خود را مورد بررسی قرار داده و اشتباهات احتمالی را بر طرف نمایید.
برای مثال زمانی که به عکسی نگاه می کنید و تصور می کنید کمی تاریک به نظر میرسد به EXIF عکس مراجعه نموده و خواهید دانست در شرایط مشابه از منوها را چگونه تنظیم کرده تا به نتیجه ای بهتر برسید.
گرچه استفاده از اطلاعات EXIF عکس یک راه حل قطعی و بی نقص نیست اما می تواند راهی برای درک بهتر موقعیت ها در شرایط مشابه باشد.

جمعه، شهریور ۲۰، ۱۳۸۸

چگونه عکسهایی واضح و شفاف بگیریم ؟







گرفتن عسهایی که واضح باشند مستلزم رعایت قوانین و قواعد خاصی است که در صورت عدم رعایت آن می تواند نتایج ناخواسته ای را به همراه داشته باشد. عللی که باعث عدم وضوح و تار شدن  سوژه در یک تصویر می شود را می توان به صورت زیر نام برد:
الف) فوکوس ضعیف: یکی از دلایل مشخص که باعث عدم وضوح تصاویر می گردد ، نبود فوکوس یا ضعف در فوکوس دوربین می باشد.فوکوس ضعیف بعلت انتخاب ناصحیح در محدوده فوکوس دوربین بوده و یا فاصله بسیار کم تا سوژه و همچنین انتخاب دیافراگمی که با عث ایجاد عمق میدان بسیار که و در نتیجه صعف در فوکوس می گردد. برای اطمینان از اینکه فوکوس در چه فاصله هایی بهتر عمل می کند باید به دفتر ه راهنمای دوربین خود مراجعه کنید. به طور مثال در sx10 محمدوده صحیح فوکوس به قرار زیر است:
نرمال: در حالت واید از 50سانتی متر تا بینهایت
        در حالت تله از یک متر تا بینهایت
ماکرو:در حالت واید از 10 تا 50سانتی متر
سوپر ماکرو: در حالت واید از 0 تا 10 سانتی متر
فوکوس دستی: در حالت واید از 10 سانتی متر تا بینهایت
                در حالت تله از یک متر تا بینهایت
ب)حرکت سوژه: یکی دیگر از علل تاری تصویر حرکت سوژه می باشد که بعلت پائین بودن سرعث شاتر ایجاد می گردد.
ج)لرزش دوربین: همچنین زمانی که شما عکس می گیرید ممکن است در اثر لرزش دستتان تصویر تار شود و این ممکن است به علت تکان ناشی از فشار دادن دکمه شاتر و لرزش دوربین در زمان باز شدن دریچه دیافراگم باشد.
د) نویز: زمانی نویز در تصویر شما زیاد باشد این نقاط ناخواسته باعث بهم ریخته گی تصویر شده و شفافیت آن می کاهد.
حال برای جلو گیری از این حالت ها و خلق تصاویری شفاف باید چه کرد؟چنانچه می خواهید تصاویری شفاف و واضح داشته باشید با ما همراه باشید:
1-دوربین را به خوبی به دست بگیرید:

نحوه بدست گرفتن دوربین بسیار مهم است ، منظور از خوب گرفتن دوربین ، محکم گرفتن آن نیست بلکه درست گرفتن آن که باعث عدم انتقال تکانها از دست به دوربین میباشد.نحوه بدست گرفتن دوربین :1-از هردوست خود استفاده کنید2-دستان خود را نزدیک به بدن نگاه دارید3-درصورت وجود تکیه گاه در اطراف مانند دیوار ، درخت و یا ... از آنها استفاده کنید4-با دست راست دوربین را محکم نگاه داشته و با دست چپ مانع تکان های آن شوید.5- پاهای خود را در امتداد شانه خود مقداری باز کنید.6-زمانی که نیاز دارید بنشینید سعی کنید از راحترین موقعیت نشستن استفاده کنید.

2-سه پایه:
یکی از بهترین راههای برای جلوگیری از لرزش دوربین استفاده از سه پایه می باشد.در زمان که امکان استفاده از  سه پایه را دارید از آن استفاده کنید مخصوصاً عکاسی از مکانهایی که نور کمی دارند و نیاز به استفاده از سرعت شاتر پائین می باشد.
3-سرعت شاتر :
شاید یکی از اولین اقدامات برای داشتن تصاویری شفاف و واضح استفاده از سرعت شاتر بیشتر می باشد.هر چه سرعت شاتر بالاتر باشد می تواند اثر تکانها و حرکت های ناخواسته را کمتر نماید و البته این نکته را باید به خاطر داشته باشید که هر چه سرعت شاتر شما بیشتر باشد باید میزان دیافراگم شما نیز بیشتر باشدو این بدین معناست که عمق میدان شما کوچکتر می شود.برای کار با شاتر به نکته زیر توجه کنید:
فاصله کانونی تا 50 میلی متر ، سرعت شاتر باید بیش از 1/60 باشد
فاصله کانونی 100میلی متر ، سرعت شاتر باید بیش از 1/125 باشد
فاصله کانونی 200 میلی متر ، سرعت شاتر باید بیش از 1/250 باشد
و به همین ترتیب . در sx10 فاصله کانونی از 28 میلی متر در حالت واید الی 560میلی متر در حالت تله می باشد.
4-دیافراگم:
میزان گشودگی دیافراگم بر عمق میدان دید یا همان ناحیه ای که بر آن فوکوس می کنید تاثیر می گذارد. کاهش دیافراگم(افزایش عددf ) باعث افزایش عمق میدان می گرددیعنی هم اشیادور و هم نزدیک در ناحیه فوکوس قرار می گیرندو بالعکس آن باعث خارج شدن پس زمینه و پیش زمینه از ناحیه فوکوس می گردد.این را به خاطر داشته باشید که میزان دیافراگم پائین تر و سرعت شاتر بیشتر چیزی است که شما نیاز دارید و در این صورت چنانچه سوژه حرکت داشته باشد شما بهتر میتوانید بر روی آن فوکوس کنید به تصاویر زیر جهت درک بهتر موضوع توجه کنید:


5-ISO :
افزایش میزان isoهمیشه باعث افزایش نویز خواهد بود. چنانچه شما میزان iso  را افزایش دهید به کمک آن میتوانید سرعت شاتر را بالابرده و میزان دیافراگم را کمتر کنید اما این مسئله باعث افزایش نویز در تصویر و بالطبع از وضوح تصویر شما کاسته می گردد.پس به یاد داشته باشید میزان iso را در کمترین میزان ممکن قرار دهید.
6-Image Stabilisation :
این سیستم معمولاً در تمامی دوربین های کنونی و لنز ها موجود می باشد. این سیستم زمانی کارایی دارد که دست شما یا دوربین حرکت یا تکان داشته باشد اما در صورتی که سوژه شما متحرک باشد هیچ کمی به شما نخواهد کرد.
7-فوکوس:
شای موثرترین روش برای گرفتن تصاویری واضح استفاده از فوکوس اتوماتیک می باشد، اما گاهاً این سیستم درست عمل نکرده و شما مجبور به استفاده از فوکوس دستی (MF) می شوید.همیشه نتیجه فوکوس را چک کنید تا مطوئن شوید عملیات فوکوس درست انجام شده است . منحصراً گاهی مواقع استفاده از عمق میدان کم راه حل خوبی برای این مشکل به نظر میرسد.
8-تجهیزات:
یادآوری این نکته لازم می نماید که تمیز نگاه داشتن لنز و سنسور دوربین در کیفیت عکسهای گرفته شده تاثیر بسیار زیادی دارد.
9-نقاط کانونی لنزها:
تمامی لنزها در نقاطی که اکثراً در مرکز واقع گردیده بهترین و شفافترین نتیجه را به عکاس می دهند.سعی کنید آن نقاط را شناسایی کرده و در هنگام عکاسی از این نقاط استفاده کنید. برای درک این موضوع به تصاویر زیر توجه نمایید. تصویر شماره1نمای کلی بوده و تصاویر 2و3به ترتیب یکی از چهار گوش تصویر و دیگری مرکز آن را نشان می دهند:



چهارشنبه، شهریور ۱۸، ۱۳۸۸

100نکته که باید در مورد عکاسی بیاد داشته باشید.





از زمانی که شروع به عکاسی کرده ام چیز های متفاوتی آموخته ام که آنها را با شما در میان می گذارم. امیدوارم در این مقاله نکاتی نو و بدیع برای استفاده وجود داشته باشد.
1-      هرگز برای شهرت عکاسی نکنید.
2-      از عکاسی که می گیرید لذت ببرید.
3-      همیشه حواستان به میزان شارژ باتری باشد.
4-      در هوای سرد لباس گرم به تن کنید!
5-      در هنگام عکاسی هم فکر و هم احساستان را به کار ببرید.
6-      هدف خود را مشخص کنید.
7-      نکاتی که لازم می بینید یادداشت کنید ، چون نوشتن گامی برای آموختن است.
8-      هرگز بدون سه پایه عکس نگیرید.
9-      زمانی که موفقیت کوچکی نیز بدست می آورید خوشحال باشید.
10-   با عکسهایی که می گیرید رابطه برقرار کنید.
11-   از مکانی که می خواهید عکاسی کنید ، ابتدا با قلبتان به آن نگاه کنید سپس از دریچه دوربین.
12-   همیشه آرام باشید.
13-   مراقب باشید که به خود مغرور نشوید.
14-   پرسپکتیو کشنده است.
15-   خود را وقف عکاسی کنید و هیچ گاه نا امید نشوید.
16-   در گروههای عکاسی شرکت کنید.
17-   دوربین خود را تمیز نگاه دارید.
18-   هرگز خود را با دیگران در هیچ شرایطی مقایسه نکنید.
19-   سبک خود را در عکاسی پیدا کنید.
20-   با سرعت شاتر پایین زیاد عکاسی کنید.
21-   با بررسی عکسهای خود چیز های بیشتری بیاموزید.
22-   کاری که برای شکوفایی خلاقیت خود لازم است انجام دهید.
23-   از کارهای دیگر عکاسان الهام بگیرید.
24-   انتقاد کنید اما صادقانه و در کمال احترام.
25-   از نزدیکان خود نظر بخواهید.
26-   سبک دیگر عکاسان را کپی نکنید.
27-   جسارت داشته باشید.
28-   مراقب خطوط طلایی باشید.
29-   مراقب تکانهای دوربین باشید.
30-   از خود عکس بگیرید.
31-   درباره عکاسی مطالعه کنید.
32-   برای دادن یک حس قوی به یک منظره ، با نمای یک شخص آن را پر کنید.
33-   هر موقعیت در عکاسی با سایر موقعیت ها متفاوت است.
34-   مراقب خطوط مارپیچ و مستقیم باشید.
35-   همیشه با فرمت RAW عکاسی کنید.
36-   همیشه سنسور و لنز دوربین خود راتمیز کنید.
37-   چیزها زیبا را کشف کنید.
38-   زمان آن رسیده که یک عکاس خوب باشید.
39-   بهترین ابزار همانهایی است که اکنون در اختیار دارید.
40-   شما از هر چیزی نمی توانید عکاسی کنید.
41-   قوانین عکاسی را بشکنید و نه دوربین خود را !
42-   مراقب باشید ، نورها از جهات مختلف بر روی اشیای گوناگون در یک صحنه می تابند.
43-   چشم همیشه دنبال نقاط متضاد می باشد.
44-   ابرها فضای تصویر شما را گسترش می دهند.
45-   یک وبلاگ از عکسهای خود بسازید.
46-   تعریف که از شما می شود قبول نموده و تشکر کنید.
47-   یک عکس زیبا چیزی برای گفتن ندارد.
48-   شگفت زده شدن به هیچ عنوان مفید نیست ، سعی کنید هر آنچه که می پسندید و یا نمی پسندید شرح دهید.
49-   شما دوربینتان نیستید.
50-   در پایان بررسی یک عکس سوالاتی از عکاس آن بپرسید و این باعث یک گفتگوی مفید خواهد شد.
51-   یک مروری در آرشیو خود داشته باشید.
52-   همیشه نقطه کانونی عکس باید شفاف و واضح باشد.
53-   هیچ عکس خوبی از بد آن بهتر نیست.
54-   هر عکس یک شروع تازه است.
55-   عقیده شما در خصوص عکاسی مهم است.
56-   از هر موضوعی به راحتی اما با ملاحظه و تفکر بگذرید.
57-   تجربیات خود را با عکس هایی که گرفته اید مرور کنید.
58-   عکستان را به ماهیت اصلی آن محدود کنید.
59-   در مسابقات عکاسی شرکت کنید.
60-   ویرایش برابر با بدست آوردن بهترین نتیجه است.
61-   از exposure به میزانی که می توانید استفاده کنید.
62-   ایجاد تصاویر HDR همیشه دارای یک حس دیگری است.
63-   همیشه میزان روشنایی عکس را بررسی کنید.
64-   هرگز از کسی که نک خواهد سوژه شما باشد عکاسی نکنید.
65-   همیشه اطراف خود را جستجو کنید شاید بهترین سوژه در پشت سر شما باشد.
66-   کسی که پشت دوربین است شبیه دوربین نیست.
67-   اشتباهات پیش می آیند ، اشتباهات زیاد باعث یادگیر بیشتر شما می شوند.
68-   زمانی که ایده ای به نظر شما می رسد شک نکنید آن را اجرا کنید.
69-   کار با هیستو گرام را یاد بگیرید چون اطلاعات زیادی را در اختیار شما قرار می دهد.
70-   دوربین خود را به خوبی بشناسید.
71-   عکس گرفتن گاهی امکان پذیر است.
72-   به خود اعتماد داشته باشید.
73-   از کثیف شده نترسید.
74-   مراقب کیفیت عکس خود باشید.
75-   عکسی که می گیرید نشان دهنده احساسات شماست.
76-   همیشه میزان ISO را چک کنید.
77-   به انتقادات خوب فکر کنید و متشکر باشید.
78-   به LCD دوربین اعتماد نکنید چون همیشه روشن تر از آنچه باید باشد است.
79-   یک hard با ضرفیت زیاد خریداری کنید چون به آن نیاز خواهید داشت.
80-   یاد بگیرید که چنانچه دوربین با شما نبود از لحظات خود لذت ببرید.
81-   همیشه یک ساعت مانده به طلوع یا غروب خورشید در محل حاضر باشید.
82-   سعی کنید زمانی که می گویید کافیست چند عکس بیشتر بگیرید.
83-   زمان عکاسی از آسمان ، از دستورالعملها پیروی کنید.
84-   مکانها را بیشتر بازید کنید چون نور همیشه از یک سمت نمی تابد.
85-   عکسهای خود را در سایز های بزرگ چاپ کنید به آنها علاقمند خواهید شد.
86-   مانیتور خود را کالیبره کنید.
87-   چنانچه فکر می کنید که عکس خوبی گرفته اید به حرف دیگران اهمیت ندهید.
88-   هرگز به خود طعنه نزنید به جلو بروید  عقب گرد نکنید.
89-   با تنبلی خود بجنگید و خلاقیت بعد از انظباط به وجود می آید.
90-   از خود بپرسید که چه چیزی را می خواهید در عکس شرح دهید.
91-   همیشه در خصوص عکاسی بیرون از چهار چوب فکر کنید.
92-   به دنبال یک مربی بگردید.
93-   عکاسی هرگر وقتتان را حدر نمی دهید.
94-   اجتماع را ترک نکنید درباره آن احساس مسئولیت کنید.
95-   همیشه کسانی وجود دارند که از کارهای شما خوششان نم آید.
96-   یکی از عکاسان حرفه ای گفته که بعد از گرفتن ده هزار عکس ، تازه  به دنیای عکاسی وارد شده ام.
97-   یک دوربین خوب یک عکس خوب نمی گیرد.
98-   زمانی از یک عکس پرینت بگیرید که آن را ویرایش نموده اید.
99-   عکاسی همیشه منصف بوده ، یک عکس خوب اعتباری برای شماست.
100-                       یک فهرست مانند این برای خود تهیه کنید.