دوشنبه، آبان ۰۴، ۱۳۸۸

آتشبازی

درسته که مهمولاً ما خیلی کم با این صحنه ها برخورد می کنیم ولی دیدن آن خالی از لطف نیست.



 

 

 

 

 




جمعه، آبان ۰۱، ۱۳۸۸

نظر بدهید



 



عکاسی زیر نور مستقیم خورشید





عکاسی در نور مستقیم خورشید می تواند ایجاد موارد ناخواسته از جمله کنتراست بالا، سوختگی قسمتی از تصویر ، ایجاد lens flare وغیره شود.در این حالت چه باید کرد؟ برای پاسخ به این پرسش و حل مشکلات از این گونه، در ادامه با ما همراه باشید:


1-به سمت سایه حرکت کنید:

چنانچه امکان دارد که سوژه به ناحیه ای که در آنجا سایه می باشد ، منتقل نمایید.البته در حالت پرتره این یکی از بهترین انتخاب ها است ، گاهی اوقات آسانترین راه بهترین راه است.


2-خودتان سایه را ایجاد کنید:

چنانچه از سوژه ای عکاسی می کنید که قابل انتقال و یا حرکت نمی باشد خودتان سایه را ایجاد کنید به وسیله جسمی می توانید مانع رسیدن نور مستقیم خورشید به سوژه شوید.


3-از فلاش استفاده کنید:

زمانی که سوژه رو به نور قرار دارد کار شما آسان است ولی زمانی که پشت به نور است و نور خورشید مستقیم به سمت دوربین می تابد برای جلو گیری از ایجاد سایه های تند می توانید از فلاش استفاده نمایید.


4-استفاده از یک منعکس کننده Reflector :

چنانچه برای شما مقدور است برای جلوگیری از ایجاد سایه های تند و ناخواسته می توانید از یک رفلکتور و یا چیزی شبیه آن که بتوان نور خورشید را به سمت سوژه منحرف نمود ، استفاده نمایید که البته استفاده از یک منعکس کننده در همه مکانها و زمانها امکان پذیر نمی باشد.


5-زاویه دید خود را تغییر دهید :

گاهی مواقع انتقال سوژه امکان پذیر نمی باشد اما خودتان می توانید با تغییر در موقعیت خود این مشکل را حل نمایید . تمام زوایا را بررسی نموده ممکن است گاهی اوقات عکاسی از بالا به پائین و یا پائین به بالا موثر باشد.


6-از هود--lens Hoodاستفاده نمایید:

چنانچه با مشکل lens flare مواجه هستید می توانید از یک هود لنز استفاده نموده تا این اثر نا خواسته را خنثی نمائید . البته استفاده از هود در زیر نور خورشید و مکانهای پر نور موثر و مطلوب می باشد.


7-استفاده از فیلتر:

یکی از راه های دیگر جهت کاهش میزان نور ، استفاده از فیلتر های عکاسی است.شما می توانید از فیلتر ND (تراکم خنثی) و یا پلاریزه در تمام اوقات استفاده نمایید. فیلتر پلاریزه  کمک می کند تا نور کمتری به دریچه دوربین وارد شده و شما کنترل بیشتری بر روی نور ورودی داشته باشید همچنین در عکاسی از آسمان می تواند آسمانی آبی را در تصویر شما ایجاد نماید.


8- تنظیم تراز سفیدی – White Balance  :

در اکثر دوربین های موجود امکان تنظیم تراز سفیدی  وجود دارد . البته ممکن است زمانی که تصویرتان را ویرایش می کنید آن را تنظیم کنید ولی این نکته را به خاطر داشته باشید تنظیم تراز سفیدی در خود دوربین همیشه نتیجه بسیار بهتری به دنبال دارد.


9-Metering :

نور مستقیم همیشه باعث خطا در تنظیم فاصله یابی دوربین می گردد.در اکثر مواقع  ، انتخاب حالت Spot بسیار مفید بوده چون سوژه در مرکز توجه دوربین قرار دارد. برای اینکه بهترین نتیجه را بدست آورید همیشه حالتهای فاصله یابی را متناوباً استفاده نمایید و سپس عکسی که گرفته اید را بررسی نموده و از نتیجه کار اطمینان حاصل نمایید.


10-عکاسی سایه – Silhouette :

Silhouette درلغت به معنی شبح و نیمرخ هر چیزی که تاریک و سیاه است ، می باشد.چنانچه نور خورشید بسیار شدید است شما می توانید از آن به نفع خود استفاد نموده و رو به خورشید از سوژهای خودعکاسی نمایید به صورتی که آنها کاملاً در تاریکی قرار بگیرند که به این تکنیک عکاسی سایه و یا  Silhouette گفته می شود.




دوشنبه، مهر ۲۷، ۱۳۸۸

عکاسی از دنباله نور






یکی از سر گرمی های مربوط به عکاسی بازی با نور است . اثر نور بر روی سنسور دوربین گاهی تصاویری بسیار زیبا  و جالب خلق می نماید چنانچه شما نیز می خواهید ، می توانید برای سرگرمی و یا خلق تصاویر هنری این کار را انجام دهید. جهت عکاسی از دنباله های نور به صورت زیر عمل کنید:

1- ابتدا مکانی تاریک و یا کم نور را انتخاب نمایید.

2- سرعت شاتر دوربین را به کمترین میزان ممکن کاهش دهید مقدار 15ثانیه به بالا مناسب می باشد.

3- دیافراگم را به کمترین میزان ممکن کاهش دهید.(عددf بزرگتر). با این کار عمق میدان افزایش یافته و اکثر نقاط صحنه شما در فوکوس قرار خواهد گرفت.

4- دوربین را بر روی سه پایه قرار دهید .استفاده از سه پایه الزامیست.

5- حال یک منبع نور متحرک مانند مشعل ، چراغ قوه ، فندک و یا هر منبع نوری که دوست دارید، انتخاب نمایید.

6- سلف تایمر را انتخاب نمایید.

7- ابتدا منبع نور خود را انتخاب نموده و آماده کنید سپس دکمه شاتر را فشار داده و منبع نور خود را در جلوی دوربین حرکت دهید و نتیجه کار را ملاحظه نمایید.




یکشنبه، مهر ۲۶، ۱۳۸۸

عکاسی ماکرو: نکات و موضوعات مهم




درخصوص عکاسی ماکرو و یا ماکروگرافی بسیار نوشته اند اما تمام آنها وابسته به انواع و اقسام لنزهای ماکرو موجود ، می باشند. اما در این مجال ما به بررسی عکاسی ماکرو به وسیله دوربین بدون استفاده از لنز ماکرو و با استفاده از حالت های ماکرو و یا سوپر ماکرو می پردازیم:

انتخاب حالت ماکرو:
ظاهراً اولین قدم انتخاب حالت ماکرو می باشد. شما زمانی که این حالت  را انتخاب می کنید به دوربین می گویید بر اجسام و اشیایی که بسیار نزدیکتر از حالت طبیعی هستند فوکوس نماید.در حالت ماکرو معمولاً دوربین میزان دیافراگم را بالا برده و این باعث می شود که پس زمینه از فوکوس خارج شده و فقط فوکوس بر روی سوژه قرار گیرد.البته لازم به ذکر است جهت اطلاع از حداقل فاصله حالت ماکرو به دفترچه راهنمای دوربین خود مراجعه نمایید.برای مثال در sx10 حداقل فاصله حالت ماکرو 10 سانتی متر و سوپر ماکرو صفر سانتی متر می باشد.(تصویر پیوست)





استفاده از سه پایه:
استفاده از سه پایه در هنگام عکاسی ماکرو می تواند بسیار مفید باشد. برای از دست ندادن جزئیات و همچنین عدم لرزش دست در هنگام عکاسی استفاده از سه پایه توصیه می شود.

دیافراگم:
در بسیاری از دوربین ها امکان تنظیم بعضی از منو ها وجود ندارد ولی چنانچه در دوربین شما این امکان وجود دارد از آن جهت بهبود بخشیدن به تصویرتان استفاده نمایید.همان گونه که می دانید چنانچه میزان دیافراگم را تغییر دهید عمق میدان نیز تغییر نموده و این امکان در اختیار شما قرار خواهد گرفت که قسمتی از سوژه در فوکوس قرار داشته باشد ویا تمام صحنه.

فوکوس:
چنانچه دوربین شما در حالت ماکرو این امکان را برای شما فراهم می نماید که در از فوکوس دستی نیز استفاده نمایید بهترین بهره را از آن ببرید.چنانچه شما از عمق میدان کمی استفاده کنید سوژه شما با استفاده از فوکوس دستی در بهترین حالت خود قرار خواهد گرفت.


 

ترکیب بندی:
به خاطر داشته باشید یک قانون اصلی در خصوص ماکرو گرافی این است که سوژه شما در فاصله کانونی درست واقع شده باشد و سعی نکنید پس زمینه باعث بهم ریختگی و عدم توجه به سوژه شود.

فلاش:
در بسیاری از ماکرو گرافی های حرفه ای استفاده از نورهای مصنوعی رایج می باشد ولی چنانچه شما امکان استفاده ازاین نورها را ندارید .در زمانی از روز عکاسی کنید که نور کافی وجود داشته باشد و یا از فلاش استفاده نمایید.به خاطر داشته باشید به علت فاصله بسیار کم از کمترین توان فلاش استفاده نموده و یا از اشیاء نیمه شفاف جهت کاهش تاثیر فلاش در صحنه استفاده نمایید.

سلف تایمر self-timer :
استفاده از سلف تایمر بسیار مناسب است چون در لحظه فشردن دکمه شاتر ممکن است دوربین تکان خورده و باعث تاری در تصویر شما گردد.پس از این امکان به نحو احسن استفاده کنید.

عکس بگیرید:
چنانچه مطمئن شدید که تمام تنظیمات درست است عکس بگیرید و سپس در دوربین عکس تان را زوم کرده و از شفافیت آن اطمینان حاصل نمایید.برای کسب نتایج بهتر از زاویه های مختلف با میزان دیافراگم های متفاوت عکس بگیرید.




چهارشنبه، مهر ۲۲، ۱۳۸۸

تراز سفیدی-White Balence



تراز سفیدی یکی از بخشهای مهم عکاسی می باشد که گاهاً مورد غفلت واقع می شود. چنانچه شما درک درستی از تراز سفیدی در هنگام عکاسی داشته باشید نحوه برخورد شما با عکسی که می گیرید یا گرفته شده کاملاً تغییر می کند.

زمانی که شما عکس می گیرید ممکن است متوجه شوید که عکس کمی متمایل به رنگ آبی ، سبز و یا قرمز می باشد علت این موضوع تعیین اشتباه تراز سفیدی بوده که ممکن است تنالیته رنگ عکس کمی گرم و یا سرد باشد.و یا چنانچه نورهای محیطی موجود در صحنه بر هم زننده تعادل رنگی تصویر شما گردند که با کمک تعیین درست تراز سفیدی این مشکل برطرف خواهد شد.


تنظیمات تراز سفیدی:


چنانچه به منوی دوربین خود توجه نمایید تراز سفیدی از چندین زیر مجموعه از پیش تعیین شده تشکیل گردیده که به شرح آنها در ادامه می پردازیم:











1-AWBیا  Auto:در اکثر مواقع این تنظیمات برای تراز سفیدی مناسب بوده و خود دوربین با کمک پارامترهای از پیش تعیین شده تراز سفیدی را تنظیم می نماید.

2-Tungsten: این حالت برای عکاسی از سوژها در زیر نور لامپ با نور گرم مناسب می باشد.

3-Fluorescent : در زمانی که شما در زیر نورمهتابی و یا منبع نور سفید عکاسی می کنید که تنالیته رنگی سرد دارند مناسب می باشد.

4-Fluorescent H : این حالت برای عکاسی در زیر نورهای سرد با شدت زیاد مناسب بوده و تنالیته رنگ تصویر شما را گرمتر نمایش می دهد.

5-Day light/Sunny : جهت عکاسی در نور روز و یا زیر تابش مستقیم خورشید استفاده می گردد.

6- Cloudy : در این حالت رنگ تصویر شما گرمتر از حالت Day light شده و برای عکاسی در روز های ابری مناسب می باشد.

7- Flash : این حالت برای زمانی مناسب می باشد که شما بخواهید از فلاش استفاده نمایید و تنالیته رنگ  تصویر شما کمی گرمتر خواهد بود.

8-Shade : این حالت در برخی از دوربین ها موجود نمی باشد و جهت عکاسی در مکانهای تاریک و روشن در نور روز مناسب می باشد و تنالیته رنگ تصویر شما را کمی سردتر نمایش خواهد داد.

9-Custom/Manual : معمولاً این حالت در زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که اشیا یا محیط که از آن عکاسی می کنید دارای نور سفید به مقدار زیاد باشد.مانند عکاسی از یک پیراهن سفید و یا یک دیوار به رنگ سفید .البته لازم به ذکر است در برخی از موارد نیز که دوربین  توانایی تشخیص درست تراز سفیدی را ندارد این حالت مورد استفاده قرار می گیرد و شما با قرار دادن یک شیء سفید رنگ مانند یک کاغذ سفید و تنظیم آن می توانید تراز سفیدی صحیح را بدست آورده و به دوربین بگویید منظور از رنگ سفید چیست.در Sx10 پس از قرار دادن کاغذ سفید با فشردن دکمه Disp. تنظیمات انجام می گردد.




درجات کلوین – Kelvin Scale :

 در بعضی از دوربین ها و یا نرم افزار ها از جمله فتوشاپ می توانید به کمک درجات کلوین میزان تراز سفیدی را تعیین نمایید . درجات کلوین از 2000 کلوین که رنگ متمایل به آبی بوده تا 10000 کلوین  متغییر می باشد.برای درک بهتر درجات کلوین به جدول زیر توجه نمایید:




به کمک اعداد فوق درک درستی از تراز سفیدی خواهید داشت و هنگام ویرایش و یا عکاسی بهترین تراز سفیدی را بر خواهید گزید. البته این نکته نیز لازم به ذکر است مقادیر از پیش تعیین شده برای تراز سفیدی دارای محدودیت بیشتری نسبت به درجات کلوین می باشند. چنانچه بخواهید نسبتی میان درجات کلوین و مقدار از پیش تعیین شده تراز سفیدی بر قرار کنید به تصویر زیر دقت نمایید:




به کمک تصویر فوق خواهید توانست تنالیته رنگی درست را در زمانی که تصویر شما گرمتر و یا سردتر از مقدار استاندارد است تشخیص داده و تصویری زیبا بیافرینید.

چهارشنبه، مهر ۱۵، ۱۳۸۸

عکاسی در مکانهای کم نور بدون استفاده از فلاش


عکاسی دیجیتال کار راحتی است در صورتی که شما نور کافی با جهت تابش مناسب داشته باشید ولی همیشه این شرایط محیا نمی باشد در عکاسی دیجیتال نور یک رکن مهم است و گاهی در برخی از مواقع نتیجه دور از انتظار خواهد بود.استفاده از فلاش در نورهای کم یکی از بهترین راهها جهت عکاسی است.اما گاهی در هر زمان و مکان نمی توان از فلاش استفاده نمود.فلاش گاهی موقعیت ها را از بین می برد و بر روی عکس شما تاثیر نامطلوب دارد و باعث می شود عکس بدون عمق به نظر برسدو از زیبایی آن بکاهد.

ISOچیست؟

Iso در حقیقت میزان حساسیت سنسور دوربین به نور است و با عددی که به صورت قرار دادی بر روی فیلم عکاسی و یا در منوی دوربین قابل دسترسی است سنجیده می شود.هر چه میزان عدد موجود افزایش می یابد حساسیت سنسور دوربین نیز  افزایش می یابد.همان گونه که می دانید با افزایش میزان iso نویز نیز افزایش می یابد.در بسیاری از دوربین ها حساسیت های بالا نیز در دسترس می باشد.جهت درک بهتر رابطه iso  ونویز به تصاویر زیر دقت نمایید:

 

معمولاً از ایزوی های بالا در شرایط زیر می توان استفاده کرد:

1-سوژهای متحرک در محیط های بسته

2-کنسرت ها و مکانهایی که از نور کمی برخوردارند.

3-گالری های هنری و موزه ها به علت نورپردازی خاص

4-مهمانیها و جلسات رسمی که فلاش ممکن است موجب برهم زدن نظم و دقت حاضرین می شود.

شیوه استفاده :

یک راه خوب برای مبارزه با کمبودنور استفاده از iso بالاست.تنها عاملی که مانع استفاده از iso می شود افزایش نویز است .چنانچه قصد استفاده از isoبالا را دارید می توانید با کمک نرم افزارهایی همچون noise ninja,neat image  نویز موجود در تصاویرتان را کاهش دهید.چنانچه شما نخواهید از iso بالا استفاده کنید ممکن است احتیاج به استفاده از سه پایه داشته باشید. نویز در عکاسی دیجیتال مشکلی است که همیشه با آن دست به گریبانید.
استفاده از iso  بالا این کمک را به شما می کند که مجبور نباشید از سرعت شاتر پائین و مدت نوردهی بالا استفاده نمایید که این امر در اکثر موارد مشکل و گاهی غیر ممکن می نماید.

برای عکاسی در محیط های کم نور بدون فلاش می توانید از دستور العمل زیر استفاده نمایید:

1-میزانisoرا به اندازه لازم افزایش دهید.

2-از حالتAV با عددfپائین استفاده نمایید.

3-چنانچه سرعت شاتر از حد انتظار پائین تر بود میزان Exposure را به اندازه یک گام کمتر کنید.

4- در صورت امکان با فرمتRAWعکاسی کنید.


سه‌شنبه، مهر ۱۴، ۱۳۸۸

عکاسی از ماه




در مورد عکاسی از ماه ، به نظر چند نکته لازم به ذکر است:

1-زمانی از ماه عکاسی کنید که در کمترین فاصله خود با زمین قرار داشته باشد مثلا در شبهاب سیزدهم و یا چهاردهم  چون در زمانهایی که ماه در افق قرار دارد به علت انعکاس نورها از جو عکس گرفته شده با کیفیت نیست.

2- سعی کنید محیط اطراف شما کاملا تاریک باشد .

3-از حالت فاصله یابی spotاستفاده کنید چون دقیقترین  white balence در این  حالت ممکن می باشد.

4-از حالت فوکوس دستی استفاده کنید.

5-در حالت Mیا تنظیمات دستی برای عکاسی استفاده نموده و میزان دیافراگم را در بالاترین مقدار خود(کمترین مقدار ممکن عددf ) تنظیم نمایید.

6-معمولاً در تله ترین حالت از دیافراگم f/5.7و سرعت شاتر بیش از 1/250 استفاده نمایید.




یکشنبه، مهر ۱۲، ۱۳۸۸

سرعت شاتر ، دیافراگم و اولویت های AV,TV


در این گفتار سعی داریم در باره سرعت شاتر ، میزان دیافراگم ، کاربردها و محدودیتها صحبت نماییم. میزان نوری که بر روی سنسور دوربین منعکس می گردد باعث ایجاد تصویر شده که کیفیت و میزان نور این تصویر به سه عامل مهم بستگی دارد:1-سرعت شاتر 2-میزان دیافراگم3-ISO .این سه عامل رئوس یک مثلث را تشکیل داده که ما به آن مثلث نور دهی می گوئیم. Iso در اصل میزان حسساسیت سنسور به نور می باشد که با افزایش آن میزان نور در تصویر افزایش یافته و در عین حالی که میزان نویز تصویر نیز زیاد می شود.و در خصوص دو عامل دیگر ، زمانی که شما میزان دیافراگم را افزایش می دهید نور وردی به دوربین افزایش یافته و مجبور خواهید بود سرعت شاتر را کاهش داده تا تصویر شما exposeنشود و برعکس چنانچه سرعت شاتر را شما افزایش دهید باید میزان دیافراگم را افزایش داده تا میزان نور ورودی به دریچه دوربین را بیشتر نمایید.

دیافراگم:

دیافراگم میزان باز شدن دریچه دوربین را زمانی که دکمه شاتر را می فشارید تعیین می کند.همان گونه که می دانید دیافراگم به وسیله گامهای عددی موسوم به f تعیین می گردد مانند f/4,f/22 و غیره.میزان دیافراگم در هر مرحله دو برابر یا بیشتر می شود. این نکته را به خاطر داشته باشید چنانچه میزان دیافراگم افزایش یابد سرعت شاید کم خواهد شد.چیزی که باعث سر در گمی عکاسان تازه کار می شوداین است میزان گشودگی دیافراگم و عددf با هم نسبت معکوس دارند ، هر چه عددf افزایش یابد دیافراگم کوچکتر شده و بالعکس. برای مثال میزان دیافراگم درf/2.8 بیشتر از f/22و یاf/8 می باشد.

رابطه عمق میدانDepth Of Field و دیافراگم :

نکته ای که باید بدان توجه داشته باشید عمق میدان یک عامل مهم در کیفیت تصاویر و همچنین هدفی که آن تصویر دنبال می کند است.عمق میدان مناطقی است که قرار است  بر روی آن فوکوس انجام بگیرد. عمق میدان زیاد به این معنی است که تقریباً تمام نقاط  تصویر چه پس زمینه و چه پیش زمینه در ناحیه فوکوس قرار می گیرند.وعمق میدان کم بدین معناست که فقط ناحیه کوچکی از تصویر در فوکوس قرار دارد و الباقی تصویر تار و فاقد شفافیت می باشد.دیافراگم اثر بسیار زیادی بر عمق میدان دارد.هر چه دیافراگم بازتر باشد(عدد f کوچکتر) عمق میدان کاهش یافته و هرچه دیافراگم بسته تر باشد(عدد f بزرگتر) عمق میدان افزایش خواهد یافت .برای اینکه  درک بهتری از این مسئله داشته باشد به اینگونه بیان می کنیم:


عدد fکوچکتر عمق میدان کمتر و عددf  بزرگتر عمق میدان بیشتر


شمادر چه زمانهایی به عمق میدان  بالا نیاز دارید؟

چنانچه از یک غروب و یا طلوع و یا منظره از طبیعت عکاسی می کنید و یا از شخصی عکس پرتره می گیرید نیاز به عمق میدان  بالا دارید. چون باید تمام نقاط تصویر در فوکوس قرار داشته باشدو اما چنانچه در حالت ماکرو عکاسی می کنید، به عمق میدان کم نیاز دارید تا فقط سوژه در فوکوس قرار گیرد.

سرعت شاتر:

سرعت شاتر همانگونه که از نامش پیداست مقدار زمانی است که شاتر باز می ماند.در خصوص سرعت شاتر به چند نکته مهم می توان اشاره کرد:

1-سرعت شاتر برحسب ثانیه و یا کسری از آن محاسبه می شود.مانند1/1000(یک هزارم ثانیه)و یا 1/30(یک سی ام ثانیه)و غیره.

2-در اکثر حالتها باید سرعت شاتر بیش از 1/60 باشد چنانچه سرعت شاتر کمتر از این میزان باشد  تصویر شما محو و تار خواهد بود.

3-چنانچه سرعت شاتر را پائین تراز 1/60 تنظیم نمایید از سه پایه استفاده کنید مگر اینکه دوربین شما مجهز به IS/VR باشد.

4-میزان سرعت شاتر در دوربین معمولاً در هر گام دوبرابر میشود. مانند1/60 ،  1/125 ،1/250  ،1/500 و غیره.همچنانکه سرعت شاتر در هر مرحله افزایش می یابد میزان دیافراگم نیز کم خواهد شد.

5-اکثر دوربین ها دارای سرعت شاتر بسیار پائین نیز می باشند مانند 1 ثانیه ، 5 ثانیه ، 15 ثانیه ، این حالتها زمانی که از یک محیط با نور بسیار کم که کمترین تحرک را دارد مانند عکاسی از یک منظره با چراغهای کم نور مناسب می باشد.

6-زمانی که فکر می کنید از چه سرعت شاتری استفاده نمایید به این نکته توجه کنید که چیزی در کادر شما حرکت دارد یا خیر؟ و آیا می خواهید سوژهای متحرک محو تار باشد یا خیر؟

7-برای عکاسی از سوژهای متحرکت و یا سوژهایی که تحرک زیادی دارند از سرعت شاتر بالا استفاده نمایید.

8-حرکت همیشه بد نیست ، چنانچه شما بخواهید حس حرکت را در یک تصویر القاء نمایید از سرعت شاتر پائین باید استفاده نماییدو این باعث می شود سوژه های متحرک تار و محو به نظر برسند.

9-زمانی که شما تصمیم می گیرید از چه سرعت شاتری استفاده نمایید باید فاصله کانونی لنزی که استفاده می کنید در نظر داشته باشید. برای در ک بیشتر به این مقاله مراجعه نمایید.

حالتهای اولویت شاتر و دیافراگم:

حالتهای اولویت شاتر و دیافراگم در اصل یک حالت نیمه اتوماتیک می باشد.شمادر این حالات مقداری از تنظیمات را انجام داده و الباقی را دوربین تان بعهده می گیرد. البته قبل از اینکه یکی از آنها را انتخاب نمائید مطوئن شوید که کدام برای عکسی که می خواهید بگیرید مناسب تر است.

حالت اولویت دیافراگمAV :

زمانی که شما از این حالت استفاده می کنید امکان تغییر میزان دیافراگم برای شما محیا است. چنانچه میزان دیافراگم را تغییر دهید دوربین شما به صورت خودکار میزان شاتر را تغییر داده و تصمیم می گیرد که چه سرعت شاتری مناسب کاردی که قصد عکاسی از آن را دارید می باشد.

چه زمانی از حالت AV استفاده نمایید؟

همانگونه که عنوان شد میزان تغییر دیافراگم در عمق میدان تاثیر خواهد داشت به همین منظور چنانچه قصد عکاسی از سوژه ای را دارید که در نزدیکی شما واقع شده و شما می خواهید آن سوژه بیشتر مورد توجه قرار گیرد از میزان دیافراگم بزرگتر مانندf/2.8 استفاده می نمایید. به طور کلی از این حالت زمانی استفاده نمایید که عمق میدان برای شما مهم باشد.

حالت اولویت شاتر TV,S :

در این حالت عکاس میزان سرعت شاتر را تعیین نموده و دوربین دیافراگم را خود تعیین می نماید.

چه زمانی از TVاستفاده نمایید؟

زمانی معمولاً از این حالت استفاده می شود که می خواهیم از یک سوژه متحرک عکس بگیریم برای مثال زمانی که از یک ماشین می خواهید عکس بگیرید که با سرعت زیاد حرکت می کند باید سرعت شاتر را در حدود1/2000 انتخاب نمایید باید توجه کنید که سرعت شاتر در دیافراگم تاثیر می گذارد و این امر موجب تغییر عمق میدان می گردد.

حرف آخر:

به یاد داشته باشید که استفاده از سرعت شاتر ، دیافراگم و یا میزان ISOهیچکدام به تنهایی نمی توانند موثر باشند بلکه این عوامل به یکدیگر وابسته بوده و برای کسب نتیجه بهتر می توانید بیشتر و بیشتر عکاسی کنید و تمامی حالات فوق را بارها تمرین نموده تا درک بهتری از مفاهیم آن داشته باشید.

حیات وحش



چهارشنبه، مهر ۰۸، ۱۳۸۸

6نکته جهت عکاسی از سوژهای دوردست

عکاسی از سوژهای دوردست یک قسمت سرگرم کننده و لذت بخش می باشد چه شما از آسمان و ابر و ماه عکاسی کنید و چه از حیوانات ،. برای عکاسی راحت تر و بهتر از چنین سوژهایی به نکات زیر توجه نمایید:

1-زمانی که شما از یک لنز تله و یا حالت تله در دوربین تان استفاده می کنید کوچکترین حرکت ها به  علت عمق میدان بسیار زیاد در شفافیت تصویر شما تاثیر خواهد داشت به همین خاطر شما زمانی که عکس می گیرید مطمئن شوید که تصویر از شفافیت لازم برخوردار است ، جهت جلوگیری از تار شدن باید از یک سه پایه استفاده نمایید.

2-زمانی که شما ازحالت تله استفاده می نمایید کوچکترین لرزشها تقویت شده و موجب تار شدن تصویر شما خواهد شد و راه جلوگیری از آن استفاده از سرعت شاتر بالا می باشد. استفاده همزمان از سه پایه و سرعت شاتر بالا کمک می کند تا تصویری شفاف و بدون تاری داشته باشید.

3-چناچه از چندین سوژه دور با فاصله های متفاوت عکاسی می کنید با بالا بردن میزان عددf به شفافیت عکس خود در تمامی مناطق آن  کمک کنید.

4-زمانی که ازسوژه نزدیک به کمک یک لنز تله و یا در حالت تله عکاسی می کنید می توانید تصاویری بسیار زیبا خلق نمایید . با توجه به اینکه در این حالت جزئیات بهتر دیده خواهند شد بر کیفیت تصویر شما تاثیر مطلوبی خواهد داشت و از این تکنیک می توانید برای عکاسی ماکرو نیز استفاده نمایید . این تنها روشی است که به شما کمک می کند لباسهایتان کثف نشود.

5-در هنگام عکاسی از سوژهای متحرک در دور دست ها می توانید با کمک تکنیک panning تصاویر زیبایی خلق نمایید.




6-چنانچه شما یک لنز تله ی قوی و یا یک دوربین سوپر زوم مانندSX10,FZ28  استفاده می کنید دوربینتان را به یک تلسکوپ تبدیل نموده و از اجرام آسمانی مانند ماه عکاسی کنید. البته بیاد داشته باشید که هنگام عکاسی استفاده از سه پایه الزامی بوده و محیط اطرافتان باید تاریک باشد . بایک ویرایش صحیح و کراپ دقیق می توانید تصویری زیبا داشته باشید.