درخصوص عکاسی ماکرو و یا ماکروگرافی بسیار نوشته اند اما تمام آنها وابسته به انواع و اقسام لنزهای ماکرو موجود ، می باشند. اما در این مجال ما به بررسی عکاسی ماکرو به وسیله دوربین بدون استفاده از لنز ماکرو و با استفاده از حالت های ماکرو و یا سوپر ماکرو می پردازیم:
انتخاب حالت ماکرو:
ظاهراً اولین قدم انتخاب حالت ماکرو می باشد. شما زمانی که این حالت را انتخاب می کنید به دوربین می گویید بر اجسام و اشیایی که بسیار نزدیکتر از حالت طبیعی هستند فوکوس نماید.در حالت ماکرو معمولاً دوربین میزان دیافراگم را بالا برده و این باعث می شود که پس زمینه از فوکوس خارج شده و فقط فوکوس بر روی سوژه قرار گیرد.البته لازم به ذکر است جهت اطلاع از حداقل فاصله حالت ماکرو به دفترچه راهنمای دوربین خود مراجعه نمایید.برای مثال در sx10 حداقل فاصله حالت ماکرو 10 سانتی متر و سوپر ماکرو صفر سانتی متر می باشد.(تصویر پیوست)
استفاده از سه پایه:
استفاده از سه پایه در هنگام عکاسی ماکرو می تواند بسیار مفید باشد. برای از دست ندادن جزئیات و همچنین عدم لرزش دست در هنگام عکاسی استفاده از سه پایه توصیه می شود.
دیافراگم:
در بسیاری از دوربین ها امکان تنظیم بعضی از منو ها وجود ندارد ولی چنانچه در دوربین شما این امکان وجود دارد از آن جهت بهبود بخشیدن به تصویرتان استفاده نمایید.همان گونه که می دانید چنانچه میزان دیافراگم را تغییر دهید عمق میدان نیز تغییر نموده و این امکان در اختیار شما قرار خواهد گرفت که قسمتی از سوژه در فوکوس قرار داشته باشد ویا تمام صحنه.
فوکوس:
چنانچه دوربین شما در حالت ماکرو این امکان را برای شما فراهم می نماید که در از فوکوس دستی نیز استفاده نمایید بهترین بهره را از آن ببرید.چنانچه شما از عمق میدان کمی استفاده کنید سوژه شما با استفاده از فوکوس دستی در بهترین حالت خود قرار خواهد گرفت.
ترکیب بندی:
به خاطر داشته باشید یک قانون اصلی در خصوص ماکرو گرافی این است که سوژه شما در فاصله کانونی درست واقع شده باشد و سعی نکنید پس زمینه باعث بهم ریختگی و عدم توجه به سوژه شود.
فلاش:
در بسیاری از ماکرو گرافی های حرفه ای استفاده از نورهای مصنوعی رایج می باشد ولی چنانچه شما امکان استفاده ازاین نورها را ندارید .در زمانی از روز عکاسی کنید که نور کافی وجود داشته باشد و یا از فلاش استفاده نمایید.به خاطر داشته باشید به علت فاصله بسیار کم از کمترین توان فلاش استفاده نموده و یا از اشیاء نیمه شفاف جهت کاهش تاثیر فلاش در صحنه استفاده نمایید.
سلف تایمر self-timer :
استفاده از سلف تایمر بسیار مناسب است چون در لحظه فشردن دکمه شاتر ممکن است دوربین تکان خورده و باعث تاری در تصویر شما گردد.پس از این امکان به نحو احسن استفاده کنید.
عکس بگیرید:
چنانچه مطمئن شدید که تمام تنظیمات درست است عکس بگیرید و سپس در دوربین عکس تان را زوم کرده و از شفافیت آن اطمینان حاصل نمایید.برای کسب نتایج بهتر از زاویه های مختلف با میزان دیافراگم های متفاوت عکس بگیرید.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر